Specialist op het gebied van bouwrecht

Schovers Advocatenkantoorkantoor is uw ideale partner in bouwrecht. Het kantoor is al ruim achttien jaar de huisadvocaat van diverse bedrijven in binnen- en buitenland en heeft door de jaren heen veel ervaring en kennis opgebouwd. Al onze advocaten zijn dan ook gespecialiseerd in bouwrecht en zijn goed inzetbaar voor diverse zaken en kwesties op dit gebied.

Waarom advocatenkantoor Schovers?

De advocaten die wij in dienst hebben zijn uitermate geschikt om in te zetten bij huur-, vastgoed- en bouwkwesties binnen uw bedrijf of priv├ęsituatie. We bieden onze diensten aan bedrijven en particulieren aan. Onze klanten bevinden zich verspreid door Nederland, Belgi├ź en Duitsland.

Diverse rechtsgebieden

Wanneer u een advocaat bij ons in wilt huren kunt u kiezen voor advocaten gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden voor de bouw. Zo zijn er advocaten binnen ons kantoor die gespecialiseerd zijn in civiel bouwrecht. Wij beschikken over kennis van zowel de theoretische als de praktische bijzonderheden van dit recht. De regels die wettelijk van toepassing zijn, maar ook de specifieke voorwaarden die u geregeld tegen kunt komen. Een advocaat bouwrecht van ons kantoor kunt u onder andere inzetten voor de volgende zaken:

  • Aanbestedingen
  • Aansprakelijkheid voor gebreken of garanties
  • Arbitrage
  • Architectenrecht
  • Aannemingsovereenkomsten
  • Bestekgeschillen
  • Bouwgaranties
  • Bouwgebreken
  • Bouwtijdoverschrijdingen
  • CAR-verzekering

Bouwrecht

Publiek bouwrecht

Ook de praktische bijzonderheden en wettelijke regels van het publieke recht op het gebied van bouw zijn bij ons kantoor bekend. U kunt hierbij denken aan planschade procedures, handhavingsprocedures, bestemmingsplannen, bouwvergunningen en schorsingsprocedures.

Geschillen na aankoop of verkoop van uw woning

Een advocaat gespecialiseerd in bouwrecht van ons kantoor is goed inzetbaar wanneer u een geschil heeft nadat u een bestaande woning heeft gekocht. U kunt bijvoorbeeld last hebben van lekkages in dit huis, er kan asbest aanwezig zijn, ernstige schimmelvorming kan ontstaan of uw kozijnen zijn verrot. In al deze gevallen kunnen onze advocaten u de helpende hand bieden.

De bedrijvenhelpdesk

Voor de bedrijven die bij ons kantoor komen hebben we een unieke service. Wanneer u spoedeisende kwesties heeft kunt u bij de helpdesk terecht voor een juridisch adviesgesprek. Deze bedrijvenhelpdesk is bereikbaar buiten kantoortijden en in het weekend. Neem gerust telefonisch of via de e-mail contact op.